Dierentuin dieren zelf voeren

Dieren voeren in Zoo Veldhoven

In Zoo Veldhoven maak je kennis met ruim 150 diersoorten. Het grootste deel daarvan bestaat uit papegaaien, parkieten, roofvogels en uilen. Alle dieren leven in onderkomens die zo veel mogelijk zijn aangepast aan hun oorspronkelijke, natuurlijke leefomgeving. Uniek aan het park is dat je de dieren ook mag voeren! En vind je het leuk, dan kun je rondgeleid worden door een gids. Dit maakt een bezoekje niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Een deel van de dieren in de Zoo mag je zelf voeren. Alle dieren zijn ook dol op fruit zoals appels, druiven en mango. Eigenlijk mogen alle dieren worden gevoerd, tenzij anders aangegeven bij de verblijven.

Dieren voeren in Zoo Parc Overloon

Op verschillende tijden kun je als bezoeker kijken hoe de dieren gevoerd worden en je vragen stellen aan een verzorger. De wilde honden schrokken hun stukken vlees zo weg en binnen een paar minuten is het bekeken, net als de otters die hun visjes en kuikentjes ook in een mum van tijd wegwerken. Bij de pinguïns duurt het een hele tijd voor alle visjes zijn opgehaald bij de verzorger. De pinguïns lopen over het pad, tussen de bezoekers door, erg leuk. Op verschillende plekken is het ook mogelijk om de dieren zelf te voeren. Hier staan automaten met voor de dieren geschikt voer. Voor 50 cent krijg je een behoorlijke hand vol voer en zo kun je de dieren verleiden nog wat dichterbij te komen. Superleuk voor de jongste bezoekers.

Dieren voeren bij Eekhoorn Experience in Etten-Leur

In Etten-Leur kun je op ontdekkingsreis in een 10.000 m² grote bamboetuin. Daar vind je maar liefst 15 soorten eekhoorns. Extra leuk: ook hier mag  je de diertjes zelf voeren. Uiteraard wel alleen met speciaal voer wat daar voor een prikkie kunt kopen. Uit automaten kun je voor 50 cent een handje hazelnoten, gedroogde rozenbottels, maïssnoepjes of zonnebloempitten halen.

  • Momenteel hebben wij geen korting kaartjes voor de Eekhoorn Experience

Hieronder extra informatie over het voer van dierentuin dieren, wist jij dit al?

Apen eten helemaal geen bananen

Veel apen eten in de natuur vruchten. Daar komt ook een grote misverstand vandaan. Mensen denken namelijk nog steeds dat apen bananen eten. Echter in de gebieden waar de meeste apensoorten voorkomen zien deze dieren vrijwel nooit bananen. Voor een aap is een banaan net als een ijsje voor een mens; erg lekker maar niet erg gezond en al helemaal geen natuurlijke voeding. Apen eten vruchten maar deze vruchten uit Zuid Amerika of Afrika lijken in de verste verte niet op het fruit dat wij hier eten. De vruchten die apen eten zijn erg vezelrijk en niet zo zoet.

Veranderingen voeding voor Giraffe

Vroeger kregen giraffen in de dierentuin vooral hooi, groente en fruit en nog een paar kilo rundveebrok. Omdat een giraffe bijna alleen maar bladeren eet in Afrika eten veel giraffe tegenwoordig ander eten. brokken van gedroogd blad. In plaats van hooi krijgen ze luzernehooi, een kruid met blad, dit is beter voor hun lichaam en lijkt meer op hun natuurlijke voeding in het wild.

Eten Reuzenmiereneter

Zoals zijn naam zegt eet dit dier voornamelijk mieren, maar ook termieten. Maar dierentuinen hebben niet genoeg mieren en termieten om deze dieren van voedsel te voorzien. Bijna alle dierentuinen met reuzenmiereneters hebben daarom een eigen papje verzonnen. Omdat miereneters geen tanden hebben en een erg smal mondje, moet het eten van dit dier door een rietje kunnen. De meeste miereneter papjes bestaan uit gehakt, fruit, yoghurt, turf en nog enkele andere ingrediënten. Dit gaat dan in de blender om er een papje van te maken. Een aantal diervoederbedrijven hebben goed onderzocht wat je een miereneter het beste kunt voeren.


  • Huidige dierentuin acties:
Delen wordt zeer gewaardeerd!

Reacties zijn gesloten.