Ouwehands Dierenpark in Rhenen

Korting Ouwehands Dierenpark 2024

Ben je ook op zoek naar kaartjes met korting voor Ouwehands Dierenpark in Rhenen? De allerbeste dierentuin kortingen voor 2024! Wij zoeken iedere dag het internet af op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste kortingen voor een dagje Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Betaal nooit meer teveel voor een dagje dierentuin en ga nu met hoge korting naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor Ouwehands Dierenpark in Rhenen voor je op een rij. Veel kortingsacties en de mooiste aanbiedingen. Wij wensen je alvast een "voordelig" dagje naar de dierentuin.

Ouwehands dierenpark met korting

Adres Ouwehands Dierenpark Rhenen

  • Ouwehands Dierenpark
  • Grebbeweg 111
  • 3911 AV Rhenen

Hoge korting op een dagje Ouwehands Dierenpark, Rhenen!


De verschillende kortingen, acties en aanbiedingen wisselen regelmatig van aanbieder. Check daarom zeker even onderstaande partners, dan ben je verzekerd van een hoge korting! Wij wensen je alvast veel plezier in de dierentuin.

Ga mee op avontuur in Ouwehands Dierenpark!

In een prachtig stukje Nederland ligt het Utrechtse plaatsje Rhenen. Natuurgebied de Utrechtse Heuvelrug trekt talrijke toeristen die hier volop genieten van wandelen, fietsen, een unieke natuur en veel meer. Onder dit veel meer hoort ook misschien wel de belangrijkste toeristische trekpleister van Rhenen thuis, namelijk de dierentuin genaamd Ouwehands Dierenpark. Ouwehands Dierenpark is een moderne dierentuin waar de dieren zich echt thuis voelen. Zij hebben veel ruimte en er is veel moeite gedaan om de natuurlijke leefomgeving van de dieren zoveel mogelijk na te bootsen.

Van sigaren naar dierenpark

Cor Ouwehand was een Rotterdamse ondernemer die Rhenen had uitgezocht voor zijn nieuwe sigarenfabriek. Hij stopte hier echter al snel mee en hij startte totaal iets anders, namelijk een kippenfarm met bijzondere kippen rassen. Veel boeren uit de omgeving kwamen hier kijken, maar hun aandacht ging meer uit naar andere dieren die Ouwehand hier hield. Zo hield hij namelijk wasberen, pauwen en fazanten. Begin jaren dertig kwam de klad in de kippenfarm en Ouwehand besloot een dierenpark te beginnen. Ouwehands Dierenpark was dan ook al snel een feit en opende in 1932 voor het publiek haar deuren. Na vele succesvolle jaren leek het park eind jaren negentig de deuren te moeten sluiten. Te weinig bezoekers en te weinig vernieuwing van het park lagen hieraan ten grondslag. Gelukkig was daar zakenman en ondernemer Marcel Boekhoorn. Onder zijn leiding werd er weer geïnvesteerd in het park. Nieuwe en moderne verblijven, meer ruimte en nieuwe diersoorten bleken de redding van Ouwehands Dierenpark.

Pandasia!

Heb je het over Ouwehands Dierenpark, dan heb je het natuurlijk over pandaberen. In “Pandasia” hebben twee pandaberen uit China onderdak gekregen en het dierenpark is er maar wat trots op dat zij deze nieuwe bewoners mag huisvesten. Dit was namelijk vooraf geen zekerheidje te noemen en dat de keus uiteindelijk op Ouwehands is gevallen is natuurlijk geen toeval. Dit laat juist zien hoe betrokken en bevlogen alles en iedereen rondom dit dierenpark is als het gaat om dieren en hun welzijn.

Naast de pandaberen heeft Ouwehands Dierenpark een heus berenbos. Hier kom je naast beren ook wolven tegen. Verder behoren giraffen, struisvogels, gorilla’s (en andere apensoorten), tijgers en olifanten tot de vaste bewoners van dit gezellige en sfeervolle dierenpark. Tot slot is het goed om te weten dat er dagelijks verschillende bijzondere activiteiten zijn die zeker de moeite waard zijn om aan deel te nemen.

De dierentuin voor iedereen

Ouwehands Dierenpark wil een attractieve dierentuin zijn voor iedereen. Dat betekent nogal wat, want hoe maak je het nu iedereen naar de zin? Dit je zoals Ouwehands Dierenpark dit doet, namelijk door ruime wandel -en looppaden aan te leggen, waarbij je verschillende horecagelegenheden en speeltuinen tegenkomt. De manier om even bij te komen of uit te rusten en voor kinderen de gelegenheid om zelf even de beest uit te hangen. Ouwehands Dierenpark is ook voor mensen die fysiek beperkt zijn een zeer toegankelijke dierentuin. Zoals gezegd dus…….een dierenpark voor echt iedereen!

Openingstijden:

  • Ouwehands Dierenpark is 365 dagen van het jaar geopend tussen 10.00 - 17.00 uur.
  • In weekenden en vakantie periodes is de dierentuin geopend van 09.00 - 18.00 uur.
  • Tip: Check voor je gaat altijd even hun website!
Onze tip voor de vakanties!
Ga niet alleen een dagje maar maak er een minivakantie van! Via verschillende leuke arrangementen tegen een hele voordelige prijs. Er zijn meerdere aanbiedingen voor een dagje dierentuin met hotel arrangement. Heerlijk om na een leuke middag lekker te relaxen in een fijn hotel. Heerlijk romantisch met tweeën of gezellig met de hele familie. Deze arrangementen zijn dus altijd inclusief dierentuin kaartje.
Benieuwd? Neem snel een kijkje op deze website: Zoweg.nl >>
Delen wordt zeer gewaardeerd!

Reacties zijn gesloten.