Fort Kijkduin Aquarium in Huisduinen

Korting Fort Kijkduin 2024

Korting Fort Kijkduin Aquarium in Huisduinen - Den Helder, ook nu hebben wij de beste aanbiedingen voor je gevonden! De allerbeste dierentuin kortingen voor 2024! Wij zoeken dagelijks het internet af op zoek naar de beste acties en hoogste kortingen voor een middag Fort Kijkduin. Wanneer je kortingdierentuinkaartjes.nl regelmatig bezoekt ben je verzekerd van de beste kortingen. Want iedereen wil toch graag een goedkoop dagje uit? Hieronder zetten wij alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor Fort Kijkduin voor je op een rij. Wij wensen je alvast een leuke middag! Vergeet ons niet door te geven hoe het was.

Fort kijkduin Huisduinen met korting

Adres Fort Kijkduin

  • Admiraal Verhuellplein 1
  • 1789 AX Huisduinen (bij Den Helder)

Hoge korting op een dagje Fort Kijkduin Aquarium in Huisduinen!


De verschillende kortingen, acties en aanbiedingen wisselen regelmatig van aanbieder. Check daarom zeker even onderstaande partners, dan ben je verzekerd van een hoge korting! Wij wensen je alvast veel plezier in de dierentuin.

Onze tip voor de vakanties!

Ga niet alleen een dagje maar maak er een minivakantie van! Via verschillende leuke arrangementen tegen een hele voordelige prijs. Er zijn meerdere aanbiedingen voor een dagje dierentuin met hotel arrangement. Heerlijk om na een leuke middag lekker te relaxen in een fijn hotel. Heerlijk romantisch met tweeën of gezellig met de hele familie. Deze arrangementen zijn dus altijd inclusief dierentuin kaartje.
Benieuwd? Neem snel een kijkje op deze website: Zoweg.nl >>

Een Noordzee aquarium in een heus fort? Dat moet je gewoon zien!

Toegegeven, je moet er waarschijnlijk wel een eindje voor rijden, maar dit is dan ook zeker de moeite waard. Waar dit alles over gaat? Dit gaat over Fort Kijkduin in het Noord-Hollandse Den Helder. Dit fort dateert uit 1811 en werd destijds in opdracht van Napoleon gebouwd en heeft heel wat bloed, zweet en tranen gekost. Vandaag de dag is er in dit fort een museum ondergebracht, maar ook een prachtig Noordzee aquarium. Met een bezoek aan Fort Kijduin sla je dus eigenlijk drie vliegen in één klap. Je bezoekt een historisch fort dat gelegen is op een unieke locatie, brengt een bezoek aan het hier gevestigde museum en sluit af met een bezoek aan het hier gevestigde Noordzee aquarium. Voor ieder wat wils en een garantie voor een leuk en gezellig dagje uit.

De Noordzee als basis

Het in Fort Kijkduin gelegen Noordzee aquarium werd geopend in 1996 en is het hele jaar door geopend. Het aquarium is in het ondergrondse gangenstelsel van het fort aangelegd en dit geeft een extra dimensie aan deze bezienswaardigheid. Het gehele aquarium heeft de Noordzee als thema en heeft een hoog educatief gehalte. Een leuk weetje is dat het Noordzee Aquarium van Fort Kijkduin het eerste aquarium van ons land was met een glazen tunnel waar je als het ware onder de zee doorloopt en de vissen boven en rondom je zwemmen. Een formule die veel navolging heeft gekregen bij verschillende andere aquaria en dierentuinen. Over dierentuinen gesproken….Fort Kijkduin is sinds 2015 in het bezit van een officiële dierentuinvergunning en mag zich dan ook zo noemen.   

Meer dan alleen vissen kijken

Fort Kijkduin Noordzee Aquarium is meer dan alleen vissen kijken. Het is een interactieve dierentuin, waarbij je als bezoeker echt betrokken wordt bij de Noordzee en al wat daarin leeft. Wat kun je zoal verwachten tijdens een bezoek aan dit aquarium?

  • Leer over de verschillende getijden
  • Aandacht voor vismigratie naar de Waddenzee
  • Bijzondere vissoorten verdeeld over 14 verschillende aquaria
  • Skelet van een potvis
  • Mogelijkheid om “vissen te aaien” en bijzondere waterplanten als zeeanemonen aan te raken

Dit aquarium is het bewijs dat ontspanning en educatie wel degelijk hand in hand kunnen gaan.

Een hapje en een drankje

Zeelucht, dat weten we allemaal, maakt hongerig. Gelukkig is deze lekkere trek te stillen door even een kleine pauze in te lassen en te genieten van een hapje en een drankje. Want ook in deze behoefte voorziet Fort Kijkduin natuurlijk maar wat graag. Omdat er voor kinderen genoeg te zien, te beleven en te ontdekken valt in zowel de binnen -als buitenlucht is er geen grote speeltuin of iets dergelijks aanwezig bij Fort Kijkduin. Na hier een dagje te hebben doorgebracht zal je moe, maar voldaan weer naar huis toe gaan. En dan kom je er al snel achter dat zeelucht niet alleen hongerig maakt, maar ook zo lekker moe….. Veel plezier bij Fort Kijkduin!!

Openingstijden Fort Kijkduin

  • 10.00 uur tot 17.00 uur in de zomertijd.
  • 11.00 uur tot 17.00 uur in de wintertijd.
  • Tip: Check voor je gaat altijd even hun website!
Delen wordt zeer gewaardeerd!

Reacties zijn gesloten.