Naturalis in Leiden

Korting Naturalis 2024

Korting Naturalis Leiden, ook voor jou! De allerbeste dierentuin kortingen voor 2024! Wanneer je kortingdierentuinkaartjes.nl bezoekt ben je altijd verzekerd van de beste acties en korting voor Naturalis Leiden. Naturalis Leiden is een erg mooi natuurhistorisch museum waar je met hoge korting naar toe kunt. Want iedereen wil toch graag goedkoop een dagje naar Naturalis? Profiteer nu dus snel van korting op kaartjes Naturalis Leiden en kijk hieronder wat wij voor je in de aanbieding hebben!

Naturalis Leiden met korting

Adres Naturalis

  • Naturalis Biodiversity Center
  • Darwinweg 2
  • 2333 CR Leiden

Hoge korting op een dagje Naturalis Biodiversity Center in Leiden!


De verschillende kortingen, acties en aanbiedingen wisselen regelmatig van aanbieder. Check daarom zeker even onderstaande partners, dan ben je verzekerd van een hoge korting! Wij wensen je alvast veel plezier in de dierentuin.
Onze tip voor de vakanties!
Ga niet alleen een dagje maar maak er een minivakantie van! Via verschillende leuke arrangementen tegen een hele voordelige prijs. Er zijn meerdere aanbiedingen voor een dagje dierentuin met hotel arrangement. Heerlijk om na een leuke middag lekker te relaxen in een fijn hotel. Heerlijk romantisch met tweeën of gezellig met de hele familie. Deze arrangementen zijn dus altijd inclusief dierentuin kaartje.
Benieuwd? Neem snel een kijkje op deze website: Zoweg.nl >>

Naturalis natuurhistorisch museum in Leiden

Leiden, stad met een rijke historie en tegelijkertijd een stad die bruist als geen ander. Leiden is een stad waar je kunt genieten van geschiedenis en cultuur. Op veel plaatsen in de stad zijn er plekken die je terugvoeren naar vele honderden jaren geleden. Een paar stappen verder en je staat weer helemaal in anno nu en deze combi maakt Leiden zo uniek. Leiden is een studentenstad en vanzelfsprekend kom je ook de studentencultuur ruimschoots tegen in deze stad. Een goed voorbeeld hiervan is het grote aantal gezellige kroegjes, eetcafétjes en restaurantjes dat je hier vindt. Maar wist je dat Leiden ook een natuurhistorisch museum huisvest? Dit natuurhistorisch museum heet voluit Het Naturalis Biodiversity Center. In de volksmond wordt het museum echter vaak eenvoudigweg “Naturalis” genoemd.

Al bijna tweehonderd jaar jong

Voor de oprichting van Naturalis moeten we een behoorlijk eind terug in de tijd. Voor de opening van het museum nemen we je dan ook mee terug naar het jaar 1820. Naturalis heette toen nog het Rijksmuseum van Natuurlijke Historie en het was eigenlijk maar zeer de vraag in hoeverre het eigenlijk wel een museum was. Het Naturalis van toen was namelijk maar zeer beperkt open voor het grote publiek. Hier kwam pas in 1986 verandering in, want toen werd Naturalis een zogenaamd publieksmuseum. Een grote verandering die veel geld kostte. Naast een museum is Naturalis ook een wereldberoemd onderzoeksinstituut.

Wat valt er te zien in Naturalis?

Genoeg over de geschiedenis, want natuurlijk wil je graag weten wat er vandaag de dag te zien en te doen is in dit natuurhistorisch museum. Naturalis houdt zich bezig met het verschijnsel biodiversiteit, met andere woorden, het houdt zich bezig met de rijkdom van de natuur in de vorm van planten, dieren, genen en ecosystemen. Het wil het grote publiek bewust maken van al deze rijkdom en diversiteit en het zal je niet verbazen dat dit museum zich voor een belangrijk deel richt op educatie.

Bezoek Naturalis als je:

  • Geïnteresseerd bent in de natuur in al zijn verscheidenheid en diversiteit.
  • Het skelet van één van de grootste roofdieren die ooit heeft geleefd wil zien, die van de bekende dinosaurussoort T-rex.
  • Op interactieve en speelse wijze meer wil weten over de natuur in de breedste zin van het woord.

Zeker ook voor kinderen!

Als je bovenstaande gelezen hebt, dan lijkt Naturalis misschien vooral een museum voor volwassenen. Maar niets is minder waar! Naturalis heeft veel aandacht voor de jeugd. Het is niet voor niets dat jaarlijks vele tienduizenden jonge kinderen dit museum bezoeken. De interactieve benadering spreekt kinderen enorm aan en brengt de verschillende onderwerpen en thema’s juist heel dichtbij. Hierdoor leren kinderen de natuur beter begrijpen en waarderen en daar kunnen we in de toekomst toch alleen maar profijt van hebben? Kortom, een dagje Naturalis is een educatief dagje uit voor jong en oud. Een dag vol verrassingen waar je nog lang over na zal praten.

Openingstijden Naturalis

  • Dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.
  • In schoolvakanties van 10.00 tot 18.00 uur.
  • Tip: Check voor je gaat altijd even hun website!
Delen wordt zeer gewaardeerd!

Reacties zijn gesloten.