Dierentuinen België

De allerleukste dierentuinen in België

Een dagje dierentuin in België. Wij zetten de leukste wildparken en dierentuinen in België voor je op de rij.

Dierentuin België Planckendael
Het is een hele fijne en ruim opgezette dierentuin. Er leven vrijwel alleen kuddedieren en je ziet de interactie die ze hebben met hun soortgenoten. Deze dierentuin heeft een indeling in leefgebieden. Enkele van onze favoriete dieren zijn de pinguïns, ringstaartmaki’s en de olifanten. Wat erg leuk is, is dat op verschillende plekken de dieren de mogelijkheid hebben om bij de mensen te komen als ze dat willen. Hoe cool is het om een maki te kunnen aaien!

ZOO Antwerpen
De dierentuin van Antwerpen is zeker niet de grootste dierentuin in België. Dat kan ook niet, want dit is een echte stadszoo. Antwerpen is wel de oudste dierentuin in België, op 21 juli 1843 werd het park geopend.

China Light ZOO
De historische gebouwen horen dan ook tot het cultureel erfgoed van de stad. Gelukkig is dierenwelzijn erg belangrijk en zijn de moderne verblijven een stuk groter dan die hokjes die honderd jaar geleden normaal waren. De Zoo Antwerpen heeft een aantal bijzondere dieren zoals okapi’s, koala’s en amoerluipaarden.

Bellewaerde Park Ieper
Bellewaerde is een combinatie van een aquapark, pretpark en een dierentuin. Super leuk voor een dagje uit met het hele gezin. Al zijn de attracties wel wat verouderd vergeleken bij sommige andere pretparken. In het dierentuin gedeelte van Bellewaerde wonen onder andere leeuwen, tijgers, apen en olifanten. Afrikaanse dieren zijn goed vertegenwoordigd, want ook zebra’s en giraffen kom je hier tegen.

Wildpark Grotten van Han – Han-sur-Less
Bij het wildpark Grotten van Han zijn ze er trots op dat ze het enige wildpark in België zijn met de Europese big five. De wolf, de bruine beer, Europese Bizon, de lynx en de veelvraat hebben hier allemaal een verblijf.

 

Hoge dierentuin korting in 2024 voor België!


De verschillende kortingen, acties en aanbiedingen wisselen regelmatig van aanbieder. Check daarom zeker even onderstaande partners, dan ben je verzekerd van een hoge korting! Wij wensen je alvast veel plezier in de dierentuin. 

 

Delen wordt zeer gewaardeerd!

Reacties zijn gesloten.