Vogelpark Avifauna in Alphen a/d Rijn

Korting Avifauna 2024

Korting Vogelpark Avifauna, ook voor jou! Wanneer je kortingdierentuinkaartjes.nl bezoekt ben je altijd verzekerd van de beste acties en korting voor Vogelpark Avifauna. De allerbeste dierentuin kortingen voor 2024! Vogelpark Avifauna is een erg mooie dierentuin waar je met hoge korting naar toe kunt. Want iedereen wil toch graag goedkoop een dagje naar de dierentuin? Profiteer nu dus snel van korting op kaartjes of abonnementen van Vogelpark Avifauna en kijk hieronder wat wij voor je in de aanbieding hebben!

Avifauna in Alphen aan de Rijn met korting

Adres Avifauna

 • Vogelpark Avifauna
 • Hoorn 65
 • Alphen aan den Rijn

Korting op dagje Vogelpark Avifauna in Alphen a/d Rijn!


De verschillende kortingen, acties en aanbiedingen wisselen regelmatig van aanbieder. Check daarom zeker even onderstaande partners, dan ben je verzekerd van een hoge korting! Wij wensen je alvast veel plezier in de dierentuin.

Avifauna in Alphen aan de Rijn, het Mekka voor de vogelliefhebber

Alphen aan de Rijn ligt midden in het zogenaamde Groene Hart van Nederland. Dit maakt het tot een geliefde plaats voor dagtoerisme door mensen die de drukte van de grote steden even willen ontvluchten. Het is een gezellige plaats met een leuk centrum waar het goed toeven is op één van de vele terrassen en cafeetjes. Verleden, heden en toekomst gaan hier hand in hand en dat maakt Alphen aan de Rijn tot een unieke plaats met een eigen karakter. Eén van de grote trekpleisters van Alpen aan de Rijn is Vogelpark Avifauna. Dit veelzijdige vogelpark is uniek in Nederland en trekt jaarlijks vele tienduizenden bezoekers. En niet alleen uit de regio, maar ook van ver daarbuiten!

Sinds 1950!

Er was eens een zekere heer van den Brink. Deze heer leefde in Alpen aan de Rijn en was de trotse bezitter van een aantal bijzondere vogelsoorten. De burgemeester vroeg hem eens (1949) of hij zijn mede bewoners van het dorp niet eens een plezier zou willen doen door deze vogels aan hen te tonen. En zo gebeurde het dan ook. Het bleek een succes en dit succes kreeg dan ook een vervolg in een heus vogelpark dat in 1950 voor het eerst haar deuren opende. Het was toentertijd het eerste vogelpark ter wereld en tot op de dag van vandaag behoort Avifauna tot één van de meest bekende vogelparken ter wereld.

Unieke belevenissen

De bewoners van Avifauna ontbreekt het aan niets. Er is veel aandacht voor het oorspronkelijke leefgebied van de verschillende soorten en de verblijven van de vogels zijn ruim en aantrekkelijk ingericht. Dit maakt een bezoek aan Avifauna zoveel leuker, want wat is er nu leuker dan de vogels te zien in een omgeving waarin ze zich thuis voelen? Avifauna is een interactief vogelpark en brengt de vogels en de bezoekers echt in contact met elkaar. Je bezoekt Avifauna dan ook niet, maar je beleeft het. De volgende belevenissen dragen zeker hun steentje bij aan dit gevoel:

 • Lori landing, help jij deze hongerige vogels aan hun eten?
 • Welkom in de tropenhal. Weet jij echt zeker dat je hier alles hebt gezien?
 • De Oosterse tuin, een klein stukje Azië….gewoon in Alphen aan de Rijn
 • Het Madagaskargebied, waar de aap zomaar uit de mouw kan komen….

Slechts een kleine greep uit een groot aanbod van activiteiten, dus weet dat er nog veel meer valt te beleven in dit bijzondere vogelpark.

Groot wordt klein en klein voelt zich groot

Met andere woorden…..Avifauna is een dagje uit voor werkelijk waar iedereen. Het voorziet in alles wat je nodig hebt om er een geslaagde dag van te maken. Je geniet van bijzondere dieren, een mooie omgeving en natuurlijk van een hapje en een drankje. En als je ziet dat de kinderen zich ook lekker kunnen uitleven in de verschillende speeltuinen, dan is je dag toch compleet?

Openingstijden Avifauna

 • Vogelpark en (basis) speeltuin Dagelijks 9.00 tot 18.00 uur
 • Vogeldemonstratie 13.30 uur en 15.00 uur
 • In de maanden juni, juli en augustus: dagelijks een extra demonstratie om 11.00 uur!
 • Zelf lori's voeren 10.30 tot 17.30 uur
 • Pelikanen voedering 12.00 uur
 • Pinguïn voedering 14.15 uur
 • Halfapen voedering 11.30, 13.30 en 15.45 uur
 • Tip: Check voor je gaat altijd even hun website!

Onze tip voor de vakanties!

Ga niet alleen een dagje maar maak er een minivakantie van! Via verschillende leuke arrangementen tegen een hele voordelige prijs. Er zijn meerdere aanbiedingen voor een dagje dierentuin met hotel arrangement. Heerlijk om na een leuke middag lekker te relaxen in een fijn hotel. Heerlijk romantisch met tweeën of gezellig met de hele familie. Deze arrangementen zijn dus altijd inclusief dierentuin kaartje.
Benieuwd? Neem snel een kijkje op deze website: Zoweg.nl >>
Delen wordt zeer gewaardeerd!

Reacties zijn gesloten.