Vlinders a/d Vliet in Leidschendam

Korting Vlinders aan de Vliet 2024

Korting Vlinders aan de Vliet in Leidschendam, ook nu hebben wij de beste aanbiedingen voor je gevonden. De allerbeste dierentuin kortingen voor 2024! Wij zoeken dagelijks het internet af op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste kortingen voor een middagje Vlinders aan de Vliet. Wanneer je kortingdierentuinkaartjes.nl regelmatig bezoekt ben je verzekerd van de beste acties, aanbiedingen en kortingen. Want iedereen wil toch graag een goedkoop dagje uit? Hieronder zetten wij alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor Vlinders aan de Vliet voor je op een rij. Wij wensen je alvast een leuke middag! Vergeet ons niet door te geven hoe het was.

Vlinders aan de Vliet met korting

Adres Vlinders a/d Vliet

 • Veursestraatweg 195B
 • 2264 EG Leidschendam

Hoge korting op een dagje Vlinders aan de Vliet in Leidschendam!


De verschillende kortingen, acties en aanbiedingen wisselen regelmatig van aanbieder. Check daarom zeker even onderstaande partners, dan ben je verzekerd van een hoge korting! Wij wensen je alvast veel plezier in de dierentuin.

Vlinders aan de Vliet, vlinders en meer!

Bij Leidschendam denk je waarschijnlijk niet direct aan een dierentuin. Je denkt wellicht eerder aan een gezellige plaats waar je leuk kunt winkelen en waar het gezellig toeven is in één van de vele cafeetjes en restaurantjes. Toch doe je deze plaats hier een klein beetje mee tekort, want Leidschendam is de thuishaven van een bijzondere bezienswaardigheid, genaamd Vlinders aan de Vliet. Het is een plek waar je kennis maakt met een aantal bijzondere diersoorten in een bijzondere omgeving.

Uit de hand gelopen hobby

Zoals wel vaker het geval is, is ook Vlinders aan de Vliet ontstaan uit een uit de hand gelopen hobby. Eigenaar Jan Kienjet heeft een oude kas weten te transformeren tot een waar paradijs voor vlinders, waterdieren, reptielen en een aantal vogelsoorten. Sinds 2006 is deze kas opengesteld voor het publiek. Gedurende de winterperiode (november tot en met half februari) is Vlinders aan de Vliet gesloten. Dit heeft te maken dat het dan simpelweg te koud is voor de vlinders, maar ook is het deze periode niet licht genoeg voor deze gevleugelde insecten. Uiteraard is er ook veel aandacht en zorg besteed aan de plantengroei. Zo vindt je hier dus naast bijzondere dieren ook een behoorlijke verscheidenheid aan bijzondere planten en bloemen.

Meer dan vlinders alleen

Vlinders aan de Vliet mag zich officieel een dierentuin noemen. Dit hebben zij te danken aan het feit dat je hier ook andere dieren vindt dan enkel en alleen vlinders. Zeker, met meer dan 1500 exemplaren zijn zij zeker de hoofdbewoners te noemen, maar je treft er ook dieren aan als bijvoorbeeld:

 • Roodwangschildpadden
 • Koreaanse vuurbuikpadden
 • Groene leguanen
 • Krulhaarvogelspinnen
 • Koningsslangen
 • Wandelende bladeren

Niet direct dieren waar je dagelijks mee in aanraking komt en dat alleen al maakt een bezoek aan Vlinders aan de Vleut meer dan de moeite waard.

Klein maar fijn

In Vlinders aan de Vleut ben je al snel een paar uurtjes onder de pannen. Gezien de relatief kleine omvang van deze dierentuin heb je geen volledige dag nodig om alles te kunnen zien. Dit maakt het tot een bezienswaardigheid die je prima kunt combineren met bijvoorbeeld een dagje uit in de regio, een fiets – of wandeltocht. De nadruk ligt in Vlinders aan de Vliet op rust, omdat de vlinders hier vrij rondfladderen. Er is dan ook geen speelgelegenheid voor kinderen, maar dit wit niet zeggen dat kinderen zich hier zullen vervelen. Er valt immers zoveel te zien en te ontdekken. Uiteraard kunt u in Vlinders aan de Vliet terecht voor een lekkere kop koffie of iets fris te drinken, waarbij een appelgebakje niet mag ontbreken. Voor degene met iets meer trek is er de mogelijkheid om een lekkere tosti te bestellen. Graag tot ziens in Vlinders aan de Vliet!

Openingstijden Vlinders aan de Vliet

 • Vlinders aan de Vliet is niet het hele jaar geopend omdat het in de wintermaanden te koud is voor de vlinders in de kas.
 • Geopend van half februari tot eind oktober.
 • Dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur
 • Zondag van 12:00 tot 17:00 uur
 • Tip: Check voor je gaat altijd even hun website!
Onze tip voor de vakanties!
Ga niet alleen een dagje maar maak er een minivakantie van! Via verschillende leuke arrangementen tegen een hele voordelige prijs. Er zijn meerdere aanbiedingen voor een dagje dierentuin met hotel arrangement. Heerlijk om na een leuke middag lekker te relaxen in een fijn hotel. Heerlijk romantisch met tweeën of gezellig met de hele familie. Deze arrangementen zijn dus altijd inclusief dierentuin kaartje.
Benieuwd? Neem snel een kijkje op deze website: Zoweg.nl >>
Delen wordt zeer gewaardeerd!

Reacties zijn gesloten.