Dierenpark Amersfoort

Korting Dierenpark Amersfoort 2024

Ben je ook op zoek naar kaartjes met korting voor Dierenpark Amersfoort? De allerbeste dierentuin kortingen voor 2024! Betaal nooit meer teveel voor een dagje dierentuin en ga nu met korting naar Dierenpark Amersfoort.  Wij zoeken iedere dag het internet af op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste kortingen voor een dagje Dierenpark Amersfoort. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor Dierenpark Amersfoort voor je op een rij. Veel kortingsacties en de mooiste aanbiedingen. Wij wensen je alvast een leuke "goedkope" dag in de dierentuin.

KORTING DIERENPARK AMERSFOORT

Adres Dierenpark Amersfoort

 • Dierenpark Amersfoort
 • Barchman Wuytierslaan 224
 • 3819 AC Amersfoort

Hoge korting op een dagje Dierenpark Amersfoort!


De verschillende kortingen, acties en aanbiedingen wisselen regelmatig van aanbieder. Check daarom zeker even onderstaande partners, dan ben je verzekerd van een hoge korting! Wij wensen je alvast veel plezier in de dierentuin.

Onze tip voor de vakanties!

Ga niet alleen een dagje maar maak er een minivakantie van! Via verschillende leuke arrangementen tegen een hele voordelige prijs. Er zijn meerdere aanbiedingen voor een dagje dierentuin met hotel arrangement. Heerlijk om na een leuke middag lekker te relaxen in een fijn hotel. Heerlijk romantisch met tweeën of gezellig met de hele familie. Deze arrangementen zijn dus altijd inclusief dierentuin kaartje. Bijvoorbeeld:
 • Buitenplaats de Bergse Bossen: 2 dagen Utrechtse Heuvelrug incl. Dierenpark Amersfoort v.a. €82,00
Benieuwd? Neem snel een kijkje op deze website: Zoweg.nl >>

Dierenpark Amersfoort, een “keigave” dierentuin!

Centraal in ons land gelegen ligt de stad Amersfoort. Amersfoort is een stad die vanwege zijn rijke historie zeker het bezoeken waard is. De bijnaam van Amersfoort is “Keistad”, vanwege een grote zwerfkei van meer dan 7000 kilo waar een heuse sage achter schuil gaat. Deze stad heeft niet alleen een heel gezellig stadscentrum, maar ook een publiekstrekker van jewelste in de vorm van een “keigave” dierentuin, genaamd Dierenpark Amersfoort. Meer dan 700.000 mensen weten jaarlijks de weg naar Dierenpark Amersfoort te vinden en beleven hier een gezellig dagje uit. Dierenpark Amersfoort is dan ook een unieke en veelzijdige dierentuin, waar groot en klein zich geen moment zullen vervelen.

Klein begonnen

Kort na de Tweede Wereldoorlog, in 1948 om precies te zijn werd Dierenpark Amersfoort geopend. Toentertijd nog slechts een heel kleine dierentuin waar je voor slechts 40 cent naar binnen kon. Het aanbod van dieren was gering, maar dit veranderde al snel toen de bezoekersaantallen toenamen. Al snel waren de (kinder)boerderijdieren naar de achtergrond verdreven en namen leeuwen, apen en olifanten de regie over het dierenpark over. De uitbreiding van Dierenpark Amersfoort kreeg in de loop van de jaren steeds verder gestalte en er kwamen niet alleen meer, maar ook veel bijzondere nieuwe bewoners bij.

Unieke themagebieden

In deze dierentuin hebben de bewoners een goed leven. Er wordt goed voor ze gezorgd door betrokken en bevlogen medewerkers en er is veel aandacht besteedt aan de leefgebieden van de dieren. Zo heeft Dierenpark Amersfoort de dieren ondergebracht in zogenaamde themagebieden. Een aantal voorbeelden van deze themagebieden zijn:

 • De Savanne, waar je onder andere giraffen en zebra’s tegenkomt. Maar ook minder bekende diersoorten als helmparelhoenders en sitatoenga’s loop je hier tegen het lijf.
 • De Oude Stad, waar misschien wel één van de meest bijzondere inwoners van het diernpark leeft, de Siberische tijger. Verder is de Oude Stad het onderkomen van onder andere kamelen en bavianen.
 • De Nacht, een bijzonder plek om te zijn, want in dit themagebied is het overdag nacht en als het nacht is dag. Verwarrend? Kom langs en ervaar het zelf en maak kennis met bijvoorbeeld luiaards en nachtaapjes
 • Het Woud, een oer-Hollands bos wat het leefgebied is van wolven, dassen en verschillende muizensoorten.

Ontspanning in combinatie met inspanning

Een blik op de plattegrond van Dierenpark Amersfoort leert dat er echt aan elke leeftijdsgroep gedacht is. Verschillende speeltuinen geven kinderen de kans om hun energie kwijt te raken. Verschillende horecafaciliteiten verspreid over de dierentuin zorgen ervoor dat je voldoende rustmomenten in kunt bouwen. En daarbij, de inwendige mens mag tijdens een dagje uit natuurlijk niet worden vergeten. Mensen die fysiek beperkt zijn in hun mogelijkheden zijn ook van harte welkom in Dierenpark Amersfoort. Dit alles bij elkaar maakt deze dierentuin tot die “keigave” dierentuin die je gewoon eens bezocht moet hebben!

Openingstijden;

 • Van 1 november t/m 27 maart, van 10.00 tot 17.00 uur.
 • In het hoogseizoen, van 28 maart t/m 30 oktober, van 10.00 tot 18.00 uur.
 • Tip: Check voor je gaat altijd even hun website!
Delen wordt zeer gewaardeerd!

Reacties zijn gesloten.