AquaZoo Friesland in Leeuwarden

Korting AquaZoo Friesland 2024

Ben je ook op zoek naar kaartjes met korting voor AquaZoo Friesland in Leeuwarden? De allerbeste dierentuin kortingen voor 2024! Wij zoeken iedere dag het internet af op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste kortingen voor een dagje AquaZoo Friesland. We zetten hieronder alle kortingsacties, aanbiedingen, kortingsbonnen voor AquaZoo Friesland in Leeuwarden voor je op een rij. Betaal nooit meer teveel voor een dagje dierentuin en ga nu met hoge korting naar AquaZoo Friesland. Wij hebben heel veel kortingsacties en de mooiste aanbiedingen. Wij wensen je alvast een "waterrijk" dagje naar de dierentuin.

KORTING AQUA ZOO FRIESLAND

Hoge korting op een dagje AquaZoo Friesland in Leeuwarden!


De verschillende kortingen, acties en aanbiedingen wisselen regelmatig van aanbieder. Check daarom zeker even onderstaande partners, dan ben je verzekerd van een hoge korting! Wij wensen je alvast veel plezier in de dierentuin.

Friesland = water = Aqua Zoo Friesland!!

Friesland is onze meest waterrijke provincie en is geliefd bij zeilers, (kite)surfers en iedereen die doet aan watersportrecreatie. Een groot deel van de Friese economie draait dan ook op het toerisme wat natuurlijk niet verwonderlijk is. Naast vele meren, kanalen, sloten en plassen vindt je in Friesland ook tal van leuke historische stadjes die het bezoeken meer dan waard zijn. Leeuwarden is de hoofdstad van de provincie en is een bruisende stad waar je je geen moment zal vervelen. Helemaal niet als je een bezoek brengt aan dierentuin Aqua Zoo die je in het oosten van Leeuwarden vindt!

Van verleden naar heden

Aqua Zoo Friesland bestaat nog niet zo heel erg lang. Deze dierentuin is ontstaan uit otterpark “AquaLutra”. Dit park wist het hoofd niet boven water te houden en werd uiteindelijk overgenomen door Zodiac Zoos. In 2003 werd, na de nodige investeringen en renovaties, de nieuwe dierentuin genaamd Aqua Zoo Friesland geopend. Helaas kreeg ook Zodiac Zoos het financieel zwaar te verduren. Zo zwaar zelfs dat het bedrijf failliet ging en de toekomst van Aqua Zoo Friesland onzeker werd. Investeerder Libéma bracht redding en uitkomst en is de huidige eigenaar van deze bijzondere dierentuin.

De nadruk ligt op…….water!

Aqua Zoo Friesland onderscheidt zich van andere dierentuinen doordat het de nadruk legt op “in het water levende dieren”. Dit kan natuurlijk ook niet anders in een provincie als deze, waar vrijwel alles om water draait. Het is een wat kleinschaliger dierenpark, maar dit mag je zeker niet negatief uitleggen. Het is juist deze kleinschaligheid die Aqua Zoo Friesland zijn eigen karakter en intieme sfeer geeft. Je voelt je er snel thuis en er valt van alles te zien en te beleven. Je bent dicht bij de dieren die er leven en dit maakt een bezoek aan deze dierentuin tot een onvergetelijke ervaring.

Aapjes, otters, marters, kraanvogels en ijsberen zijn slechts een greep uit de vaste bewoners van Aqua Zoo Friesland. Vanaf juli 2017 komen er nieuwe bewoners bij in de vorm van Nijlkrokodillen. Een aantal dingen die je niet mag missen als je in dit dierenpark bent zijn onder andere:

 • Zeeleeuwen Spetter Spektakel
 • Pinguïn Haringhapfestijn
 • Zeehondensafari

Interactief, educatief en daarnaast ook gewoon leuk!

Avonturenroutes

Kinderen willen tijdens een dagje dierentuin ook lekker kunnen spelen. In Aqua Zoo hebben ze dit op een leuke manier mogelijk gemaakt. Uiteraard zijn er speeltuinen, maar ook zijn er zogenaamde “avonturenroutes” aangelegd. Via een trekvlot naar de overkant komen en via boomstammetjes over slootjes lopen zijn voorbeelden die direct de avonturier in jezelf naar boven brengen. Uitrusten onder het genot van een hapje en een drankje is mogelijk in het zelfbedieningsrestaurant en de Beachclub. Kortom, Aqua Zoo Friesland is een park dat het bezoeken meer dan waard is. Wanneer kom jij?

Adres AquaZoo Friesland in Leeuwarden

 • AquaZoo Friesland in Leeuwarden
 • De Groene Ster 2
 • 8926 XE Leeuwarden

Openingstijden;

 • November t/m Februari 10.00 – 16.00 uur
 • Maart en April 10.00 – 17.00 uur
 • Mei t/m Augustus 10.00 – 18.00 uur
 • September en Oktober 10.00 – 17.00 uur
 • Tip: Check voor je gaat altijd even hun website!
Onze tip voor de vakanties!
Ga niet alleen een dagje maar maak er een minivakantie van! Via verschillende leuke arrangementen tegen een hele voordelige prijs. Er zijn meerdere aanbiedingen voor een dagje dierentuin met hotel arrangement. Heerlijk om na een leuke middag lekker te relaxen in een fijn hotel. Heerlijk romantisch met tweeën of gezellig met de hele familie. Deze arrangementen zijn dus altijd inclusief dierentuin kaartje.
Benieuwd? Neem snel een kijkje op deze website: Zoweg.nl >>
Delen wordt zeer gewaardeerd!

Reacties zijn gesloten.