Top 10 leukste dierentuinen van Europa

Wereldwijd zijn er maar liefst 3.000 dierentuinen, waarvan er zo’n 250 in Europa gelegen zijn.
Wat zijn nu de echte leukste en mooiste parken binnen Europa die je dus echt gezien moet hebben? Dit is onze top 10:

10. Safaripark Beekse Bergen, Hilvarenbeek, Nederland

Safaripark Beekse Bergen is door Zoover al meerdere malen verkozen tot het ‘Beste dierenpark’ van Nederland. Het park is het grootste wildlife safari park van de Benelux. In de Safaripark Beekse Bergen kun je meer dan 1500 dieren en 150 diersoorten bewonderen. Het park heeft een oppervlakte van 120 hectare. Er zijn verschillende manieren om de dieren te zien: Een wandelsafari, autosafari, bussafari en bootsafari.

9. Zoo København, Kopenhagen, Denemarken

Zoo København beslaat ongeveer 11 hectare aan oppervlakte. Het park is opgericht in 1859 en daarmee is het oudste dierenpark van
Denemarken en een van de oudste parken van Europa. Het enige dierenpark buiten Australië, waar Tasmaanse duivels te bewonderen zijn.
Andere diersoorten die er te zie zijn, zijn onder andere pinguïns, kamelen, flamingo’s en ibissen. Ook staat er in het park een 43,5 meter hoge observatietoren.

8. Zoo Leipzig, Leipzig, Duitsland

Zoo Leipzig werd op 9 juni 1878 door Ernst Pinkert opgericht en is een van de oudere dierentuinen ter wereld. De dierentuin telt meer dan 850 diersoorten en is 26 hectare groot. In het park zijn zeldzame diersoorten te zien, waaronder de laaglandanoa, de okapi, het Dalls schaap en het Chinees schubdier. Het nieuwste project van de dierentuin is de Zoo der Zukunft. Tussen 2000 en 2020 zal het gehele dierenpark worden veranderd. Een Himalayagebied en het Zuid-Amerikaanse parkdeel staan nog in de planning.

 

7. Kölner Zoo, Keulen, Duitsland

De Zoologischer Garten Köln, oftewel de Kölner Zoo is in 1860 opgericht en is gevestigd tegenover de Botanische Tuinen van Keulen. Op 20 hectare land worden ongeveer 700 diersoorten gehouden. Interessante delen van deze dierentuin zijn het Elefantenhaus, dat onderdak biedt aan de Indische olifant, het Tropenhaus, waar je veel verschillende vogelsoorten, waaronder de manenduif en de Scheepmakers kroonduif en de Bärenanlagen, waar de brilbeer, de Maleise beer, de kraagbeer, de grizzlybeer en de kleine panda te bewonderen zijn.

6. Basler Zoo, Basel, Zwitserland

Met zo’n 4.000 dieren van 600 verschillende diersoorten is de Basler Zoo het belangrijkste dierkundige erfgoed dat Zwitserland rijk is. Het is een wetenschappelijk beheerde dierentuin waar bedreigde en zeldzame diersoorten te zien zijn. In 1874 werd dit dierenpark opgericht voor inheemse diersoorten, maar tussen 1880 en 1900 waren de eerste exotische dieren als tapirs, kamelen en lama’s er te zien. In de dierenkindertuin binnen dit park kunnen kinderen de dieren verzorgen en aaien.

5. Artis, Amsterdam, Nederland

Natura Artis Magistra, ook wel Artis genoemd, is een 14 hectare groot dierenpark waar je ruim 900 verschillende diersoorten kunt bekijken.
Het park telt 27 monumentale gebouwen, waarvan de meeste uit de negentiende eeuw stammen. Ook zijn in deze dierentuin het zoölogisch museum en een planetarium te vinden. 

4. ZOO Antwerpen, Antwerpen, België

Dit dierenpark opende de deuren op 21 juli 1843 en is daarmee het oudste van België. Door de centrale ligging naast het station is dit dierenpark gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Het dierenpark is voorzien van speciaal ingerichte verblijven voor onder andere de verschillende pinguïnsoorten, de mishmi-takin en de himalayathargeit, de wasberen en voor mandrils en bavianen. In januari 1984 werd het dierenpark officieel erkend als historisch monument.

3. Zoo Praha, Praag, Tsjechië

Deze Tsjechische dierentuin heeft een oppervlakte van 60 hectare. Ongeveer 4.600 dieren, verdeeld over 630 verschillende soorten verblijven hier.
Dit dierenpark heeft een belangrijke rol gespeeld in het voorkomen van het uitsterven van het bedreigde Przewalskipaard. Het park bestaat zowel uit een vlak gedeelte als uit een heuvelachtig gedeelte.

2. Tiergarten Schönbrunn, Wenen, Oostenrijk

Het dierenpark bevindt zich in de tuinen van Schönbrunn, een voormalig keizerlijk paleis. In de voorzieningen van de dieren is goed gebruik gemaakt van de
natuurlijke omgeving. Zo zijn de rotswanden en de loofbossen grotendeels behouden. De trekpleisters van dit park zijn het Europese bosgebied met uilen, wolven en edelherten, de boerderij met vroegere huisdierrassen, de koala’s reuzenpanda’s.

1. Zoologischer Garten Berlin, Berlijn, Duitsland

Op 1 augustus 1844 werd dit park geopend en de Zoologischer Garten in daarmee niet alleen een van de oudste dierenparken van de wereld, maar ook een van de grootste. Met 35 hectare land en met de meest verschillende soorten dieren van alle parken ter wereld, ongeveer 15.000 soorten.

Delen wordt zeer gewaardeerd!

Reacties zijn gesloten.