Dierentuinen waar je dieren mag aaien

Dieren aaien in de dierentuin, onze top 5!

Dierentuinen zijn super leuk en educatief. Maar dierentuinen waar je de dieren kunt aaien, aanraken of oppakken zijn helemaal spannend!

Nummer 1: Apenheul

Kleine, grote en gekke apen zijn hier te bekijken en aaien. Er lopen zelfs apen los die gewoon bij je op schoot of op je schouder komen zitten. Zelfs als er kleine babyaapjes zijn, kun je deze van heel dichtbij bewonderen. Een aantal keren per dag zijn er in het park voederpresentaties. Je kunt dat zien hoe de apen gevoerd worden en krijgt uitleg over de apen. Ga met korting naar de Apenheul.

Nummer 2: Artis

In hartje Amsterdam, vind je dierentuin Artis. Dit is de oudste dierentuin van Nederland. Op de Afrikaanse savanne lopen zebra’s, stokstaartjes en gnoes. Voor de meest bijzondere vlindersoorten moet je in het Vlinderpaviljoen zijn, want daar fladderen ze gewoon rond je oren en gewoon op je schouder of hoofd gaan zitten. In het aquarium van deze dierentuin kun je kijken naar het Amazone-vloedbos, een koraalrif en een Amsterdamse gracht. Ga met korting naar Artis.

Nummer 3: Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort Koele Knuffels. Elke woensdag, zaterdag en zondag kan je komen knuffelen. Heb jij wel eens een enorme kakkerlak vast gehouden? Of een vogelspin over je hand laten lopen? Op woensdag en in het weekend kan je langskomen bij de ‘Koele Knuffels’ en kom je er achter dat deze enge dieren eigenlijk best cool zijn. Je komt veel te weten over de insecten en spinnen in onze dierentuin. Met een beetje geluk durf je er zelfs één te aaien of vast te houden. Koele Knuffels start om 13.00 uur en om 15.00 uur in Het Honderdduizend DierenHuis. Ga met korting naar Dierenpark Amersfoort.

Nummer 4: Dolfinarium

Het Dolfinarium is het grootste zeezoogdierenpark van Europa. In deze indrukwekkende onderwaterwereld leer je de dieren van dichtbij kennen. In verschillende shows laten de dieren zien wat ze kunnen. Soms worden er dan mensen uit het publiek gehaald die de verzorgers en dolfijnen trainers mogen assisteren. De echt durfal kan in Het Roggenrif roggen en haaien aaien. Ga met korting naar het Dolfinarium.

Nummer 5: Uilen- en dierenpark De Paay

Uilen- en dierenpark De Paay in Beesd. In deze dierentuin zitten veel verschillende soorten uilen. Naast de uilen zijn er ook andere dieren te zien zoals de kamelen, woestijnlynxen en de Bennett Wallaby´s. Deze kleine kangoeroes lopen vrij rond in een afgezette weide waar je als bezoeker ook doorheen mag wandelen. Durf jij het om er eentje te aaien? Hetzelfde geldt voor de cavia´s die je in de zomer ook mag komen aaien.

Er zijn momenteel geen kortingen voor deze dierentuin.

 

Delen wordt zeer gewaardeerd!

Reacties zijn gesloten.